Ako sa tenisky Dynafit testovali

Nami predávané behačky sa netestujú na zvieratách, ale na ľuďoch.

Bežecký kemp LAZY RUN v malebných Javorníkoch otestoval naše tenisky-behačky v ostrej premávke.

Z ich komentárov si vyberám:

„Dynafit – behávam v Salomonoch veľ. 6.5. U Dynafit bolo ťažšie pre mňa trafiť veľkosť. Nakoniec sme s Lindou zvolili pánsky model veľ.7.5 Feline Vertical. Keďže mám ploché nohy, uprednostňujem tenisky s menším dropom. Bol to pánsky model a nohu som mala v nich troška stratenú/príliš veľa voľného priestoru. Trakcia na mäkkom/trávnatom/mokrom podklade bola super, ale na mokrých kameňoch sa mi viac krát noha pošmykla.

Dynafit – Zaujímam sa o túto značku a čo to som už pred tým o nej čítal a ošahal v pár obchodoch, takže som sa veľmi potešil na testovanie…

Dynafit – nemôžem hodnotiť pocit z behu, nakoľko v Dynafite nevedia aké veľké proporcie dokážu mať Slováci J. Najväčšie boli 46,5 a ja obúvam väčšie. Páčili sa mi farbami, tie krikľavé by som bral. Aj prevedením zdali sa super, pripomínali mi LaSportiva Bushido, ktoré používam na pretekoch (Goralman, Oravaman, Jánošík). Jeden z typov Dynafit bol podobný, mal spojený priehlavok s podrážkou a pevné uchytenie nohy v teniske. Tie by som rád obul na tohtoročného Oravamana a porovnal s Inov, LaSportiva, no tá veľkosť. Podrážka sa zdala tiež super, agresívna, stabilná a určite odolná v lesnom teréne. Neviem ako by sa podrážka správala na skalnatom teréne pri výstupe a zbehu cez Babiu horu na pretekoch Goralman, je tam náročný tvrdý skalnatý terén a v tomto teréne je otázna odolnosť podrážky. Bushidá dostávajú v tomto teréne poriadnu nakladačku a životnosť podrážky je veľmi slabá. Vrátim sa k farbám. Seko bežal na kanárika. Jedna noha krikľavozelená dynafitka, druhá čierna dynafitka. Ani neviem prečo to tak mal obuté, ale páčilo sa mi to. Pútalo to pozornosť a sám som sa prichytil ako čumím na jeho nohy a mihotajúce sa tenisky. Občas behám cez poľovníčke revíry a tam by sa tie krikľavozelené hodili, však nejeden krát som skoro ráno za svitania trielil po lúkach a sám neviem koľko krátkozrakých poľovníkov drieme na posedoch. Tak sú dve možnosti, poľovník by ma zbadal a len vynadal čo mu plaším zvery, alebo by lepšie vedel zamieriť.

Ruksaky, neskúšal som pri behu. Ak by som nemal kúpený salomon a inov ruksaky, tak určite idem do dynafitu. Ľahký, priedušný, priliehavý a jednoduchý ruksak. Budúca kúpa bude určite o rozhodovaní medzi Inov a Dynafit.

Dynafit hodnotím ju ako vysoko kvalitatívne zameranú značku. Orientovanú na športovca viac nakloneného na stranu profi resp.skúseného hobby športovca, ako na začiatočníka resp. občasne vybiehajúceho hobbíka. Cenovo je to značka drahá, pre mňa ako zamestnaného športovca s rodinou a hypotékou na krku, veľmi drahá. No občasné chuťovky potrebné na špeciálny pretek si viem predstaviť kúpiť a investovať. Pretože nič nie je horšie, ako šmejd na tele čo pokazí pocit z dobrého výkonu. Mám zopár cenných a drahých vecí, ktoré vyberiem len na preteky a medzi ne radím aj výrobky značky Dynafit.

Naše značky

   

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac info